Boek: Very Vintage

Ik keek al een tijdje uit naar de komst van het boek ‘Very Vintage’ door Julie Vrijens en Tim Mouling. Er worden nl. niet veel boeken over vintage uitgebracht dezer dagen dus ik was zeer benieuwd. Ik was dan ook zeer blij wanneer ik het boek eindelijk online kon bestellen en het een dag later in mijn brievenbus zat.

Interieurreportages

Het boek start met verschillende interieurreportages waar vintage steeds de hoofdrol speelt. Maar telkens op een andere manier. De interieurreportages tonen hoe je vintage in je eigen woning kan gaan integreren. De huizen zijn zeer divers. Je vindt er bv. een huis in van een verzamelaar die zijn huis vol vintage spullen zet. Maar je vindt er bv. ook een strak ingericht huis waar zorgvuldig geselecteerde vintage stukken eruitspringen.

Heel fijn om even door te bladeren en weg te dromen bij de mooie foto’s. Je krijgt er direct kriebels van om naar nieuwe vintage stukken op zoek te gaan.

Praktische gids

Naast de interieurreportages hebben Julie en Tim ook een praktische gids samengesteld met adressen waar je vintage spullen kan kopen. Ze bundelden zo meer dan 200 adressen in België en Nederland. Adressen met zowel meubels en lampen, kleding, accessoires, designstukken, … Maar ook barbers, restaurants en hotels waar vintage de hoofdrol speelt.

Bar Bakeliet

Het koppel baat trouwens ook ‘Bar Bakeliet’ en ‘B&B Bakeliet’ uit in Antwerpen. Zowel de B&B als de bar zijn ook helemaal ingericht met vintage stukken en verzamelobjecten. Bij ‘Bar Bakeliet’ kan je terecht voor ontbijt en lunch maar ook gewoon voor een lekker drankje of koffie. Er vinden ook regelmatig live optredens plaats en dj-sets.

Zijn jullie benieuwd naar het boek?

Vele groetjes,

Sarah en Nico

Deel uw mening